Podcast 24 min
odemčené

Jíst bez výčitek

Když mám zdravý vztah k sobě a svému tělu, pak mohu mít zdravý vztah i k jídlu, říká psychoterapeutka Petra Mocová.

24:28
Jan Smetánka

Jan Smetánka
Vydavatel Psychologie.cz

Petra Mocová

Petra Mocová
Gestalt terapeutka

26. 8. 2021

Ze seriálu: Uvolněte se

Najděte si stravovací styl, který vám bude vyhovovat dlouhodobě. Buďte k sobě při jídle všímaví a laskaví. Je důležité, aby jídlo bylo potěšením a aby vám zvyšovalo kvalitu života. Občasné zaškobrtnutí ve stravě je úplně v pořádku, říká v podcastu psychoterapeutka Petra Mocová.

V podcastu se dozvíte:

  • O úskalí černobílého přístupu k jídlu.
  • Proč a do jaké míry stravu řešit.
  • Jak si nastavit svůj vztah k jídlu, nehledě na aktuální trendy.
  • O emočních spouštěčích přejídání.
  • Proč nejsou „zdravé” stravovací trendy vhodné pro všechny.
  • O vnitřní a vnější motivaci v souvislosti se stravovacími návyky.
  • Proč je přehnaná stravovací disciplína spíše na škodu a proč je dobré občas vybočit.
  • Jak poznat, kdy se ze stravy stává stresor.


Články k poslechu

Nespravedlnost v práci

Míň peněz, horší podmínky, neférové hodnocení. Jak se bránit?

11 min

Důvěřuj procesu

Změna se děje, i když není vidět. Mnohdy pomůže nechat věci jít jejich cestou.

16 min

Nemůžu tě mít

Vídáme se, jsme kamarádi. Nebo cítím něco víc? Jenže druhý už vztah má.

14 min

Vnitřní scénáře

Nebuď důležitý. Takovou zprávu si můžeme odnést z dětství do života. Jak se jí zbavit?

14 min

Osobní maják

Když víme, na čem nám záleží, naše cesta není vždy snadná. Má ale smysl.

8 min

Jan Smetánka

Vydavatel Psychologie.cz

26. 8. 2021

Jan Smetánka

Vydavatel Psychologie.cz

Nastavení soukromí

Můžeme povolit některé další služby pro analýzu návštěvnosti? Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat.

Více informací.